Ресторанні гастролі
Варшава, Польща, 3-5 жовтня 2022
Варшавські Гастролі - це:
Цікаво
відкриття абсолютно неочікуваної Варшави: модної, смачної, дуже зрозумілої та сучасної. Зустрічі з рестораторами та шефами, уся правда про ресторанний бізнес у Польщі.
Корисно
трендові та нові формати; заклади, перевірені часом та чисельними гостями.
Надихаюче
спілкування з колегами та друзями, нові гастрономічні враження та інсайти. Обговоримо кожен заклад, кожне меню, кожну страву.
Софія Коломицева та Юлія Аврора Огородник запрошують на гастрономічну подорож до Варшави.
Аврора відвідує це місто протягом останніх шести років і спостерігає еволюцію концепцій та трендів, Софія дивиться на місто з точки зору того, як там побудувати бізнес українським рестораторам.
А разом вони допомагають полюбити та зрозуміти цю найближчу до нас європейську столицю.
3 жовтня, понеділок.
День приїзду
17:00. Зустрічаємось у новому фуд-холі, Browary Warsawskie, (саме тут відкрив свою пивоварню Марк Зархін).
А ще тут під одним дахом містяться пекарня, ресторани грецької та іспанської кухонь, “точки” з тайською, японською, в’єтнамською їжею, бари та винні заклади.
Одне з місць тяжіння цієї частини Варшави, яка стрімко забудовується сучасними офісами та житловими будинками.
Будемо тут їсти, пити, говорити.
4 жовтня, вівторок.
Зустрічаємося на сніданок у Bułkę przez Bibułkę, супермодному місці для сніданків у Варшаві. Дуже класні сезонні страви, свій хліб та випічка, чудова атмосфера.
Прогулянка найрестораннішим районом Варшави (заглянемо в кожен заклад) до фуд-холу Hala Koszyki.
Hala Koszyki – це перший фуд-хол, відкритий у Варшаві на місці історичного ринку. Це 18 чудових концепцій ресторанів та гігантський Koszyki Bar у варшавському середмісті. Це місце має яскраву історію, якій понад 100 років. Реконструкцію було завершено у 2016 році.
Продовжуємо гуляти цим районом по спеціальному маршруту до обіду.
Обід в Alewino, ресторані сучасної кухні та вина.
Прогулянка Nowy Swiat та Chmielna – найбільш людними вулицями столиці, осередком мейнстримних концепцій. Одразу попереджаємо: можливо, ви не побачите чогось супермодного, але це точно допоможе зрозуміти вподобання більшості населення й туристів.
Швидкий перекус у піцерії та пекарні Mąka i woda.
Тут свій підхід: борошно для піци - з Італії, інші продукти – від малих місцевих фермерів та виробників. Якщо запитаєте польських гастрономічних експертів, де у Варшаві найкраща піца, відповідь буде - Mąka i woda.
Збираємося на вечерю у закладі Kieliszki, ресторатора №1 у Варшаві Daniel Pawelek.
Пан Павелек був в Україні на форумі InRestFest у Буковелі й бачить багато спільних рис між ресторанним бізнесом наших країн.
5 жовтня, середа.
Сніданок в Charlotte Menora, закладі мережі Charlotte, що є вже в кількох містах Польщі. Випічка, солодощі, сніданки дуже популярні у Варшаві.
Класичний французький стиль, який не втрачає актуальності.
https://bistrocharlotte.com/pl/
Але каву ми візьмемо в сусідньому закладі – в Coffeedesk чудовий вибір спешилті-кави.
https://kawiarnia.coffeedesk.pl/
Далі у нас марафон: два найновіших фуд-холи та обід.
Фабрика Норбліна – це їжа, напої, ринок маленьких виробників та розваги на місці фабрики, що виготовляла фраже.
Електровня – це офіси, шопінг-мол та фуд-хол на місці електростанції.
Район Повісле (Над Віслою) у мить став наймоднішим, коли там відкрився комплекс Електровні.
До речі, саме тут збирається відкривати заклад Ганна Козаченко (Milk Bar).
https://elektrowniapowisle.com/
Обід за бажанням – або у фуд-холі, або у ресторані з дімсамами.
Переїжджаємо на Лівий берег та гуляємо районом Saska Kepa. Це дуже затишний район, який влітку нагадує Одесу чи Барселону. Центральна вулиця вщент заповнена популярними закладами. Це також портрет уподобань варшав’ян середнього класу.
З’їмо тут легендарний кебаб.
http://www.restauracjaefes.pl/
Зустрічаємося з Вадимом Костенком (мережа "Хінкален", понад 20 закладів у Польщі та в інших країнах Європи). Вадим поділиться досвідом ведення бізнесу в Польщі та відповість на наші запитання. Після поговоримо з варшавським рієлтором про стан та тренди щодо комерційної нерухомості в Польщі.
На вечерю йдемо до Koneser grill.
Популярний гриль-ресторан із чудовим локальним м’ясом та винною картою.
http://konesergrillwarszawa.pl/
За бажанням можна відвідати музей горілки, розташований у просторі Koneser.
Вартість та квитки
Вартість участі у програмі - 550 євро.
Що входить:
- сніданки
- обіди
- закуски to share і келих вина за вечерею
- проїзні у місцевий транспорт
Учасники самостійно організовують доїзд до Варшави
та проживання (ми радимо варіанти, які нам подобаються).
Учасники самостійно сплачують усі екстрарахунки протягом дня та на вечерях.
Заклади программи та порядок їх відвідування можуть змінюватись.