top of page

Рецепти до Масниці від Анни Карбун: млинці з форшмаком та томатні млинці з м'ясною начинкою

У ресторанній подачі та авторській інтерпретації шефів млинці набувають особливого шарму та смаку. Масниця – хороший привід, щоб запросити гостей посмакувати спеціальними пропозиціями у ресторані.

В Україні її святкування тривають тиждень, цьогоріч – з 8 по 14 березня.




Анна Карбун, Executive chef USCA chef's club, поділилася з рецептами святкових страв на Масницю.


"Я - шеф-кухар з Одеси, мої улюблені млинці — млинці з форшмаком"

Млинці з форшмаком


Тісто:

Молоко -500 мл

Яйця -2 шт

Мука -170 г

Цукор -40 г

Сіль - 5 г

Соняшникова олія -30 г

Розпушувач - 7г

Вихід приблизно - 800г (20-25) млинців.


Спосіб приготування:


· У глибокій ємкості, змішати вінчиком молоко, яйця, сіль і цукор до однорідної маси.

· Не зупиняючись, поступово всипати, заздалегідь просіяне борошно та розпушувач, додати рослинне масло і вимішати до однорідності, щоб не

було грудок.

· Готувати на розігрітій сковорідці, змащеній маслом.


Для начинки-форшмак (6 млинців) :

Філе оселедця -100 г

Відварене яйце - 1 шт

Яблуко зелене - 50 г

Цибуля ріпчата-30 г

Масло вершкове - 400 г

Хліб білий - 40 г

Молоко – 40г

Лимонний сік -20 г

Ікра оселедця - 25 г

Перець чорний та сіль за смаком



Спосіб приготування:


· Зі скибочок хліба зрізати скоринки і замочити у молоці, дати розм’якнути.

· Відварене яйце очистити, яблуко теж необхідно очистити від шкірки та серцевини - нарізати шматочками.

· Цибулю очистити і нарізати дрібними шматочками.

· Почистити та вийняти дрібні кісточки з оселедця.

· Яблуко, цибуля ріпчаста, яйце, хліб і оселедець

пропустити через м'ясорубку (дрібну насадку).

· Додати, м'яке вершкове масло, сіль, перець і ретельно перемішати.

· Загорнути млинці вдвічі, потім викласти начинку та загорнути у квітку, зверху викласти ікру оселедця та збризнути лимонним соком.

· До таких млинців добре додати хрумкі, солоні огірки і червону цибулю.




Томатні млинці з м'ясною начинкою


Тісто:


Молоко - 250 мл

Томатній сік - 250 мл

Яйця - 2 шт

Мука - 170 г

Цукор - 40 г

Сіль - 5 г

Соняшникова олія - 30 г

Розпушувач - 7г

Вихід приблизно - 800г (20-25) млинців.


Спосіб приготування:

· У глибокій ємкості, змішати вінчиком молоко,томатній сік, яйця, сіль і цукор до однорідної маси.

· Не зупиняючись, поступово всипати, заздалегідь просіяне борошно та розпушувач, додати рослинне масло і вимішати до однорідності щоб не було грудок.

· Готувати на заздалегідь розігрітій сковорідці, змащеній маслом.


Для начинки (6 млинців):


Вирізка телятини - 140 г

Свинний ошийок -140 г

Гливи- 100 г

Цибуля ріпчаста - 200г

Кінза- 30 г

Сіль - 3 г

Перець чорний - 2 г

Масло рослинне - 50 г

Хмелі-сунелі- 2 г

Пармезан - 30 г

Базилік - 25 г


Спосіб приготування:


· Телятину і свинину зачистити і відварити до готовності.

· Цибулю почистити, нарізати великими шматочками.

· Відварене м'ясо порізати на шматочки і пропустити через м'ясорубку (велику решітку).

· Фарш, обсмажити на рослинній олії з цибулею і грибами.

· Додати всі спеції, сіль, пармезан та дрібно посічену зелень.

· Загорнути млинці і обсмажити на пательні на рослинній олії до хрусткої скоринки.

· Такі млинці найкраще смакують зі сметаною та часником.

Commentaires


bottom of page