У ресторанній подачі та авторській інтерпретації шефів млинці набувають особливого шарму та смаку. Масниця – хороший привід, щоб запросити гостей посмакувати спеціальними пропозиціями у ресторані.
В Україні її святкування тривають тиждень, цьогоріч – з 8 по 14 березня.
Анна Карбун, Executive chef USCA chef's club, поділилася з рецептами святкових страв на Масницю.
"Я - шеф-кухар з Одеси, мої улюблені млинці — млинці з форшмаком"
Млинці з форшмаком
Тісто:
Молоко -500 мл
Яйця -2 шт
Мука -170 г
Цукор -40 г
Сіль - 5 г
Соняшникова олія -30 г
Розпушувач - 7г
Вихід приблизно - 800г (20-25) млинців.
Спосіб приготування:
· У глибокій ємкості, змішати вінчиком молоко, яйця, сіль і цукор до однорідної маси.
· Не зупиняючись, поступово всипати, заздалегідь просіяне борошно та розпушувач, додати рослинне масло і вимішати до однорідності, щоб не
було грудок.
· Готувати на розігрітій сковорідці, змащеній маслом.
Для начинки-форшмак (6 млинців) :
Філе оселедця -100 г
Відварене яйце - 1 шт
Яблуко зелене - 50 г
Цибуля ріпчата-30 г
Масло вершкове - 400 г
Хліб білий - 40 г
Молоко – 40г
Лимонний сік -20 г
Ікра оселедця - 25 г
Перець чорний та сіль за смаком
Спосіб приготування:
· Зі скибочок хліба зрізати скоринки і замочити у молоці, дати розм’якнути.
· Відварене яйце очистити, яблуко теж необхідно очистити від шкірки та серцевини - нарізати шматочками.
· Цибулю очистити і нарізати дрібними шматочками.
· Почистити та вийняти дрібні кісточки з оселедця.
· Яблуко, цибуля ріпчаста, яйце, хліб і оселедець
пропустити через м'ясорубку (дрібну насадку).
· Додати, м'яке вершкове масло, сіль, перець і ретельно перемішати.
· Загорнути млинці вдвічі, потім викласти начинку та загорнути у квітку, зверху викласти ікру оселедця та збризнути лимонним соком.
· До таких млинців добре додати хрумкі, солоні огірки і червону цибулю.
Томатні млинці з м'ясною начинкою
Тісто:
Молоко - 250 мл
Томатній сік - 250 мл
Яйця - 2 шт
Мука - 170 г
Цукор - 40 г
Сіль - 5 г
Соняшникова олія - 30 г
Розпушувач - 7г
Вихід приблизно - 800г (20-25) млинців.
Спосіб приготування:
· У глибокій ємкості, змішати вінчиком молоко,томатній сік, яйця, сіль і цукор до однорідної маси.
· Не зупиняючись, поступово всипати, заздалегідь просіяне борошно та розпушувач, додати рослинне масло і вимішати до однорідності щоб не було грудок.
· Готувати на заздалегідь розігрітій сковорідці, змащеній маслом.
Для начинки (6 млинців):
Вирізка телятини - 140 г
Свинний ошийок -140 г
Гливи- 100 г
Цибуля ріпчаста - 200г
Кінза- 30 г
Сіль - 3 г
Перець чорний - 2 г
Масло рослинне - 50 г
Хмелі-сунелі- 2 г
Пармезан - 30 г
Базилік - 25 г
Спосіб приготування:
· Телятину і свинину зачистити і відварити до готовності.
· Цибулю почистити, нарізати великими шматочками.
· Відварене м'ясо порізати на шматочки і пропустити через м'ясорубку (велику решітку).
· Фарш, обсмажити на рослинній олії з цибулею і грибами.
· Додати всі спеції, сіль, пармезан та дрібно посічену зелень.
· Загорнути млинці і обсмажити на пательні на рослинній олії до хрусткої скоринки.
· Такі млинці найкраще смакують зі сметаною та часником.
Commentaires