top of page

Євген Клопотенко увійшов до списку 50 Next — за трансформацію старовинних рецептів української кухні

Шеф-кухар Євген Клопотенко увійшов до списку #50Next — людей, що формують майбутнє гастрономії. Цей список (а не рейтинг!) з'явився цього року — на вимогу часу: часу інновацій, трансформації та нових технологій.


#50Next сформований шляхом надійних досліджень та аналізів 50 Best та всесвітньо відомого Basque Culinary Center. Список демонструє різноманітний глобальний вибір яскравих молодих розумів, які перетворили свої ідеї на реальність.



Про цю відзнаку шеф ресторану "Сто років вперед" повідомив на своїй Facebook-сторінці:

В мене просто шок. Я серед 50 людей, що змінюють майбутнє світової гастрономії.
Я маю щось написати, але не знаю, що зазвичай у таких випадках пишуть. От я у світовому ренкінгу. Я та ще 49 людей з різних країн. Поміж 7 мільярдів. Я плакав, коли дізнався про це.

"Наприкінці 2020 року я зрозумів, що хочу потрапити до рейтингу The World's 50 Best Restaurants. Це мрія кожного шефа, — зізнався Клопотенко, —


І от The World's 50 Best Restaurants цього року утворили ренкінг #50Next. Він не про ресторани, а про людей, що впливають на світову гастрономію. І я серед цих людей. Автори ренкінгу самі зв'язалися зі мною і попросили заповнити анкету. Вони просто дізналися про мене через діяльність мого проєкту. Це означає, що кожна людина, яка професійно займається гастрономією, знає і про Україну. Тобто ми з командою реально змогли привернути увагу світу до нашої країни.

Дякую всім, хто поруч. Тепер #Iam50Next. Наступний крок - увійти до рейтингу The World’s 50 Best Restaurants та зробити українську кухню однією з найпопулярніших у світі".


До списку #50Next увійшло 24 жінки та 19 чоловіків до 35 років.

Номінанти списку — не лише ресторатори та шеф-кухарі: вони проявили себе у всіх галузях гастрономії, або в сферах, що мають прямий вплив на гастрономію.


Це активісти, бармени, кухарі, виробники пива та алкогольних напоїв, дизайнери, дистриб’ютори, освітяни, підприємці, фермери, рибалки, автори продуктів харчування та напоїв, некомерційні працівники, дослідники, ресторатори, науковці, сомельє, творці технологій, винороби тощо.

Люди, що розсувають межі гастрономії та вирішують проблеми нових перспектив ресторанної галузі. А головне: це люди, які досягли результатів або продемонстрували помітний прогрес у своїй роботі по досягненню певної мети

У списку #50Next відзначилися представники 34 країн світу. Окрім Євгена Клопотенко, із пост-радянських країн, у списку помічені литовка за походженням Солвейга Пакстаіте, яка працює у Великобританії та вивчає температурні методи перероблення харчових відходів, та народжена у Росії Катерина Аксельсон, хімік, що навчає комп'ютери дегустувати вина.

bottom of page