Ресторанний світ не знає, скільки триватиме пандемія, тому не може сидіти, склавши руки. В Ельзасі, місті Кольмар, ресторан Maison des Têtes (*) тестує систему zéro covid на основі ультрафіолетових ламп місцевого виробника.
![](https://static.wixstatic.com/media/d513cf_7daa0eacc2dd4ac4988e19d29c362bba~mv2.jpg/v1/fill/w_143,h_90,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d513cf_7daa0eacc2dd4ac4988e19d29c362bba~mv2.jpg)
За 12 000 євро в ресторані організували «санітарний коридор» між кухнею і залом. Всі страви кухарі ставлять на спеціальний візок, який опромінюють УФ-променями, а потім вивозять до офіціантів у зал так, щоб дві команди мінімально взаємодіяли. За свідченням шефа, така процедура не впливає на смак та вигляд їжі.
![](https://static.wixstatic.com/media/d513cf_b660b303ec9c4fc3a612ec7103306d05~mv2.jpg/v1/fill/w_142,h_90,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d513cf_b660b303ec9c4fc3a612ec7103306d05~mv2.jpg)
І на кухні, і в залі встановлені прозорі плексигласові екрани, що розділяють гостей та кухарів один від одного. Сподіваємося, що ця система допоможе успішно працювати ресторану в умовах пандемії COVID-19, і цю практику можна буде ефективно масштабувати.
![](https://static.wixstatic.com/media/d513cf_f0fdf209d4ca4f138f868e941916313c~mv2.jpg/v1/fill/w_131,h_90,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d513cf_f0fdf209d4ca4f138f868e941916313c~mv2.jpg)