Нові імена, страви та амбіції. Українська кулінарія стає різнобарвною та неординарною, все більше шефів прагне втілити своє світосприйняття та філософію у процес приготування страв, щоб потішити гостей цікавими смаками. Андрій Петренко, відомий, як YoungСhef, засновник Youngchefschool поділився з Restorator.ua баченням власного стилю та рецептом відомої страви у авторській інтерпретації.
Мій стиль — простота! Мені не подобається важкий Fashion, тому надаю перевагу нехитрим рецептам. Але мій підхід не виключає смак та естетику. Напевно, моя родзинка — подача та вишукане оформлення страв з використанням найдоступніших продуктів, наприклад, кропу.
Одну страву я можу вдосконалювати по декілька років, доки не отримаю ідеальний баланс.
Комусь може здатись дивним те, настільки я довго та прискіпливо вибираю зелень або інші овочі.
Один і той самий вид базиліка можна купувати по різному, хтось візьме перший ліпший з полиці, а я ж знайду унікальний, що приверне увагу навіть найприскіпливішого скептика.
Я прагну покращити традиційні українські страви, тож поставив собі за мету модернізувати їжу дитинства, яка була у всіх на столі, надихаючись кухнями Франції, Італії, Норвегії, Японії.
Один із прикладів — мої сирники, які залишилися такою ж стравою, але отримали нову цікаву сучасну інтерпретацію.
Із задоволенням поділюся рецептом, який нікого не залишить байдужими.
Сирники у сучасній інтерпретації
Інгредієнти:
Сир Простоквашино 5% - 300г
Борошно - 1ст л
Манка - 1 ст л 1
Цукор - 1ст л
Куряче яйце - 1 шт
Кокосове молоко - 100 мл
Білий шоколад - 50г
Стручок ванілі - 1/2
Горіхи - 20г
Ягоди - 100г
Спосіб приготування:
• Сир, яйце, борошно, манку і цукор добре перемішати у мистці. Залишити у холодильнику на годину
• Без додаткового борошна сформувати кульки.
• Обсмажити на середньому вогні з двох боків по 1хв
• Потім додати білий шоколад і кокосове молоко. Протушити 3 хв. Покласти ягоди.
• Викласти сирники на тарілку і оформити подрібненими горіхами.
Comments