ОСНОВНЕ:
1) Рівень епідемічної небезпеки встановлюється за результатом оцінки епідемічних показників та визначається рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке розміщується на офіційному інформаційному порталі Кабінету Міністрів України (за посиланням http://covid19.gov.ua).
2) Рівень епідемічної небезпеки може змінюватися для всієї території регіону або районі чи місті обласного значення.
3) В регіоні, щодо якого відсутнє рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій про встановлення рівня епідемічної небезпеки, застосовуються протиепідемічні заходи, передбачені для “зеленого” рівня епідемічної небезпеки.
4)Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій раз на 7 днів приймає рішення про встановлення на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиниць регіону рівня епідемічної небезпеки “жовтий”, “помаранчевий” або “червоний”.
Рішення про послаблення “червоного”, “помаранчевого” та “жовтого” рівня епідемічної небезпеки не може бути переглянуто раніше ніж через 14 днів з дня встановлення такого рівня епідемічної небезпеки
5) У регіоні з показником захворюваності на COVID-19 меншим, ніж базовий, встановлюється “зелений” рівень епідемічної небезпеки.
(Базовий рівень захворюваності на COVID-19 становить 40 нових випадків на 100 тис. населення за 14 днів.)
6) У разі коли на території окремих адміністративно-територіальних одиниць регіону, чисельність населення яких становить 75 та більше відсотків всього населення регіону, встановлено “помаранчевий” або “червоний” рівень епідемічної небезпеки, “помаранчевий” рівень епідемічної небезпеки встановлюється на території такого регіону в цілому.
У разі перевищення в регіоні базового рівня захворюваності на 100 тис. населення на території окремих адміністративно-територіальних одиниць регіону встановлюються такі рівні епідемічної небезпеки:
ВСІ ЗОНИ:
На території України н=а період дії карантину:
1) масковий режим в громадськихбудинках і спорудах, громадському транспорті
2) наявність документів, що посвідчують особу
3) забороняється самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації;
“Зелений” рівень епідемічної небезпеки
1) Масові заходи:
-до 1 особи на 5 м2 площі будівлі або території (західна відкритому повітрі)
-кінотеатри та заклади культури – 50% наповненістьзалу
-1,5+ метра фізичної дистанції між учасниками, якщо захід стоячи. Організатор заході відповідальний.
“Жовтий” рівень епідемічної небезпеки
1) Проведення масових заходів в закладах громадського харчування:
- до 20 осіб
- 1 особа на 10+ м2
2)❌ ЗАБОРОНЕНО роботу після 24-ї та до 7-їрозважальних закладів (нічних клубів), а також суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо).
✅Дозволена діяльность з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.
“Помаранчевий” рівень епідемічної небезпеки
1) Проведення масових заходів:
- до 220 осіб
- 1 особа на 10 м2
2)❌ ЗАБОРОНЕНО роботу після 24-ї та до 7-їрозважальних закладів (нічних клубів), а також суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо).
✅Дозволена діяльность з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.
❗Для закладів громадського харчування, приймання відвідувачів із забезпеченням наповненості не більш як на 50 відсотків посадкових місць у приміщенні закладу.
3) ❌Заборонено приймання відвідувачів закладами торговельного (у тому числі в магазинах, що розташовані у торговельно-розважальних центрах) і побутового обслуговування населення, крім випадків забезпечення перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі;
❗❗❗додатково можуть застосовуватись обмежувальні протиепідемічні заходи, встановлені органами державної влади та органами місцевого самоврядування в межах компетенції.
“Червоний” рівень епідемічної небезпеки
1) ❌ЗАБОРОНЕНО приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сферах культури,кінотеатрів,закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, спортивних залів, фітнес-центрів, торговельного і побутового обслуговування населення;
✅торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень;
❗❗❗додатково можуть застосовуватись обмежувальні протиепідемічні заходи, встановлені органами державної влади та органами місцевого самоврядування в межах компетенції.
Comments