top of page

Смерть галузі: чи мають шанс українські кафе та ресторани?

Українська ресторанна асоціація занепокоєна загрозою введення нових карантинних обмежень для галузі. Зокрема, карантину вихідного дня в Україні.


Протягом року ми, ресторатори, власники бізнесу, працівники галузі, знаходимося у критичній ситуації. В умовах, коли ресторани можуть закритися у будь-який момент, коли всі статки йдуть на підтримку персоналу і відрахування у казну, і часом доводиться брати шалені борги для подальшого виживання.


Ми не маємо гарантій, не чуємо чітких стратегій виходу із карантину, не бачимо бажання влади підтримати бізнес вагомими пільгами чи дотаціями.


Карантин вихідного дня передбачає заборону ресторанам, кав’ярням та барам зустрічати гостей у середині закладів, і дозволяє працювати лише на виніс. Цього недостатньо для стабільної роботи бізнесу, та недостатньо для утримання персоналу. Це черговий удар по нашій роботі, спроможності сплачувати податки, створювати стабільні робочі місця, вільно конкурувати на ринку.


Ми бачимо, що заклади громадського харчування стали слабкою ланкою, яка потерпає першою при посиленні карантинних заходів через епідемію Covid-19. Закриття місць громадського харчування – карколомний удар по добробуту, емоційному та фінансовому стану більше мільйона українців, які працюють у ресторанній галузі. Це створює неабиякий розголос, ефект грандіозної роботи, множить страх та паніку у населення, але чи дає справжні результати?


Разом із заходами по запобіганню захворювання, ми хочемо побачити ефективну роботу по лікуванню Covid-19. Модернізації лікарень, покращення умов роботи медичного персоналу, доступності ліків для населення. Дієвих та відчутних кроків, які дозволять громадянам України почуватися впевнено у цей важкий період.


Ми запрошуємо представників влади до відкритого діалогу. Ми готові представити свої ідеї та ефективні рішення для подальшої роботи. Ми хочемо знайти компроміс між великими ідеями та сумними реаліями у тривалій боротьбі з пандемією Covid-19.

bottom of page