top of page

Київські шеф-кухарі оцінили страви із рослинного м'яса Garden Gourmet

28 липня в київському шефському бістро Hey Guys відбулася спеціальна вечеря від шеф-кухаря та співвласника закладу Юрія Приємського. Він приготував 7 страв, в рецептурі яких рослинне м'ясо Garden Gourmet. Меню оцінили гості вечері: шеф-кухарі провідних київських ресторанів.



60% українців потенційно відкриті до їжі рослинного походження.

Про це свідчить опитування Eating & cooking U&A, проведене 2019 року. Навіть ті споживачі, які не вважають себе вегетаріанцями, час від часу обмежують себе у м'ясі. Причини різні: це і негативний вплив тваринництва на екологію, і жорстоке поводження з тваринами, і користь рослинної їжі, а також релігійні причини. Такий "гнучкий" стиль харчування навіть отримав свою назву - флексітеріанство. Тому українські ресторани, які хочуть бути "на одній хвилі" із своїми гостями, збільшити потік гостей або привернути увагу нового сегменту цільової аудиторії, можуть впевнено вводити у меню страви із використанням рослинного м'яса.


Спеціальна вечеря Garden Gourmet була присвячена темі актуальності рослинного меню в ресторані, сучасним очікуванням гостей та трендам.

Захід відвідали найбільш досвідчені та провідні шефи Києва та загалом України: Алекс Якутов (Публіцист), Артем Баклицький (Mimosa), Ігор Горенко (Salateira), Євген Песін (Izakaya), Валерій Арустамян (PITA KYIV), Костянтин Долапчі (Very Well), Олексій Краковський (Сосо), Сергій Байсаревич (Fenix Asia), Денис Крамаренко (Тарілка) та Стефано Антоніолі (Fenix Italia). Продукція Garden Gourmet в Україні - це шматочки філе, Сенсейшнл Бургер, веганські мітболи та вегетаріанські нагетси.


На основі їх Юрій Приємський приготував 7 страв:

  • хрусткий рамен тако,

  • фермерську брокколі у темпурі із веганськими мітболами,

  • грибний бульйон умамі із веганським філе,

  • класичний соковитий бургер із веганською котлетою,

  • веганську піцу з тіста довгої витримки,

  • жовтрий каррі із веганським філе та зелений каррі із веганським філе.


«Мені було цікаво попрацювати із продуктом Garden Gourmet - щойно мені запропонувати, я одразу погодився його "затестити". І залишився задоволеним балансом смаку та тим, як його можна використовувати, - прокоментував свою роботу шеф-кухар Юрій Приємський.


Під час вечері ми спілкувалися із шефами і у нас виникло кілька ідей щодо продукту. Зараз ми робимо нове сезонне меню і ми точно включимо у нього дві позиції із інгредієнтами Garden Gourmet: бургер та веганську піццу. Не можу прогнозувати, наскільки ці страви будуть популярними - про це я зможу говорити, лише з огляду динаміки продажів. Але однозначно попит є, гості просять більше веганських страв.


Мені цікава ідея вводити у меню для веганів не просто овочі, а такі страви, які є альтернативою м'ясу. За овочі люди не готові платити багато. Гості нашого ресторану просили ввести у меню страви з рослинного м'яса, і мені здається, їх навіть не хвилювала ціна. Це і дозволить тримати ту ціну на страви, яку б я хотів. І в цілому в меню Hey Guys такі страви добре увійдуть. У нас багато гостей, які слідкують за своїм харчуванням. Вони також часто просять у нас рослинне молоко, десерти без цукру, і веганські ласощі. Із точки зору такої концепції м'ясо на рослинній основі увійде у меню іделаьно» - поділився своїм баченням Приємський.





bottom of page