Глінтвейн — це класика, навіть пуншем і грогом вже нікого не здивуєш. Разом з барменами GastroFamily підготували рецепти чотирьох небанальних гарячих коктейлів:
Татова кава, або піратський капучино
![](https://static.wixstatic.com/media/b495d5_85eeff03b0714f6c90c25c770e0e3f7c~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_98,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/b495d5_85eeff03b0714f6c90c25c770e0e3f7c~mv2.jpg)
Склад:
еспресо
молоко
коньяк
улюблений сироп
какао
Готуємо капучино, заправляємо коньяком і сиропом, посипаємо какао. Зігріваємось.
Обліпиховий збитень з кальвадосом від Олега Золотухіна
![](https://static.wixstatic.com/media/b495d5_dfebb72bd8bd48228d210cc34e474aa3~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_221,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/b495d5_dfebb72bd8bd48228d210cc34e474aa3~mv2.jpg)
Склад:
обліпиха
цукор
яблучний сік - 50 мл
лимонний сік - 20 мл
мед - 10 г
паличка кориці
кальвадос - 70 мл
Готуємо пюре із обліпихових ягід з цукром.
Додаємо лимонний та яблучний сік, мед, паличку кориці, кальвадос.
Заливаємо гарячою водою, прогріваємо добре, але не даємо закипіти.
Зігріваємось.
Гарячий Аперитиво
![](https://static.wixstatic.com/media/b495d5_499fc0873c7d4089830c1799e90137be~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_98,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/b495d5_499fc0873c7d4089830c1799e90137be~mv2.jpg)
Склад:
біле вино - 80 мл
Martini біттер - 30 мл
аперитиво - 10 мл
журавлиновий морс - 40 мл
апельсиновий сік - 20 мл
Змішати. Нагріти. Прикрасити долькою апельсину.
Мексиканський тодді від Андрія Макодрая
(ресторани Mushlya)
![](https://static.wixstatic.com/media/b495d5_7a3f2e954a2c48c2a98dff9504ee50c8~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_98,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/b495d5_7a3f2e954a2c48c2a98dff9504ee50c8~mv2.jpg)
Склад:
текіла - 25 мл
лікер Triple Sec - 5 мл
карамельний лікер - 15 мл
лимонний фреш - 15 мл
червоний перець
апельсинові чипси
чай ройбуш каркаде - 150 мл
Заварюємо чай ройбуш з каркаде. Додаємо лікери, текілу, лимонний фреш. Прикрашаємо апельсиновим чипсом і червоним перцем.