top of page

Збитень, гарячий аперитиво, мексиканський тодді: рецепти небанальних горячих коктейлів

Глінтвейн — це класика, навіть пуншем і грогом вже нікого не здивуєш. Разом з барменами GastroFamily підготували рецепти чотирьох небанальних гарячих коктейлів:


Татова кава, або піратський капучино



Склад:

  • еспресо

  • молоко

  • коньяк

  • улюблений сироп

  • какао

Готуємо капучино, заправляємо коньяком і сиропом, посипаємо какао. Зігріваємось.


Обліпиховий збитень з кальвадосом від Олега Золотухіна

(ресторан Канапа)


Склад:

  • обліпиха

  • цукор

  • яблучний сік - 50 мл

  • лимонний сік - 20 мл

  • мед - 10 г

  • паличка кориці

  • кальвадос - 70 мл

Готуємо пюре із обліпихових ягід з цукром.


Додаємо лимонний та яблучний сік, мед, паличку кориці, кальвадос.


Заливаємо гарячою водою, прогріваємо добре, але не даємо закипіти.


Зігріваємось.








Гарячий Аперитиво

(ресторан Барсук)




Склад:

  • біле вино - 80 мл

  • Martini біттер - 30 мл

  • аперитиво - 10 мл

  • журавлиновий морс - 40 мл

  • апельсиновий сік - 20 мл

Змішати. Нагріти. Прикрасити долькою апельсину.


Мексиканський тодді від Андрія Макодрая

(ресторани Mushlya)



Склад:

  • текіла - 25 мл

  • лікер Triple Sec - 5 мл

  • карамельний лікер - 15 мл

  • лимонний фреш - 15 мл

  • червоний перець

  • апельсинові чипси

  • чай ройбуш каркаде - 150 мл


Заварюємо чай ройбуш з каркаде. Додаємо лікери, текілу, лимонний фреш. Прикрашаємо апельсиновим чипсом і червоним перцем.


bottom of page