top of page

У Японії випустили напій із незвичним інгредієнтом в основі

  • Фото автора: журнал "Ресторатор"
    журнал "Ресторатор"
  • 13 серп. 2020 р.
  • Читати 1 хв

Японська компанія Antcicada (експериментальна кухня, що вивчає їстівних комах) та The Mitosaya Botanical Distillery (спеціалізується на виробництві напоїв із фруктів та рослин) розробили алкогольний напій, одним із основних компонентів якого є послід тутових (шовковичних) шовкопрядів.

Фото: mitosaya.com

Новий напій отримав назву Sansha, а послід під час приготування використали тому, що у Китаї його вважають корисним.


В Antcicada стверджують, що послід шовкопряда традиційно використовують в китайській медицині з давніх часів. Вважається, що він покращує кровотік і знімає біль в суглобах і животі.

Команда збирає послід лише з культивованих хробаків на шовковій фермі, яка розташована в префектурі Яманасі вже понад 150 років.


У посліді містяться також неперетравлені листя шовковиці, якими харчуються шовковичні черви. Це, очевидно, надає вишуканий аромат, що нагадує рослину.


Процес приготування напою починається з ферментації органічної шовковиці з рисовим спиртом. Далі додають висушений послід тутового шовкопряда перед дистиляцією. Кінцевий ABV продукту становить 42%.


За словами виробників, продукт демонструє свіжі аромати зеленого чаю gyokuro, чорносливу і морських водоростей, поєднані з елегантним ароматом шовковиці і легкою кислинкою. Завдяки освіжаючому смаку він добре поєднується з десертами.


Продаж продукту в інтернет-магазині The Mitosaya Botanical Distillery почався 26 липня, і реакція була настільки приголомшливою, що зараз його немає в наявності.


Нагадаємо: у червні 2020 року Antcicada відкрила ресторан у Токіо, де в якості фірмової страви подають рамен з цвіркунами. Раніше вони також створили крафтовий джин з гігантських водяних жуків і пиво, зварене з цвіркунів.


Comentarios


bottom of page