top of page

У Японії випустили напій із незвичним інгредієнтом в основі

Японська компанія Antcicada (експериментальна кухня, що вивчає їстівних комах) та The Mitosaya Botanical Distillery (спеціалізується на виробництві напоїв із фруктів та рослин) розробили алкогольний напій, одним із основних компонентів якого є послід тутових (шовковичних) шовкопрядів.

Фото: mitosaya.com

Новий напій отримав назву Sansha, а послід під час приготування використали тому, що у Китаї його вважають корисним.


В Antcicada стверджують, що послід шовкопряда традиційно використовують в китайській медицині з давніх часів. Вважається, що він покращує кровотік і знімає біль в суглобах і животі.

Команда збирає послід лише з культивованих хробаків на шовковій фермі, яка розташована в префектурі Яманасі вже понад 150 років.


У посліді містяться також неперетравлені листя шовковиці, якими харчуються шовковичні черви. Це, очевидно, надає вишуканий аромат, що нагадує рослину.


Процес приготування напою починається з ферментації органічної шовковиці з рисовим спиртом. Далі додають висушений послід тутового шовкопряда перед дистиляцією. Кінцевий ABV продукту становить 42%.


За словами виробників, продукт демонструє свіжі аромати зеленого чаю gyokuro, чорносливу і морських водоростей, поєднані з елегантним ароматом шовковиці і легкою кислинкою. Завдяки освіжаючому смаку він добре поєднується з десертами.


Продаж продукту в інтернет-магазині The Mitosaya Botanical Distillery почався 26 липня, і реакція була настільки приголомшливою, що зараз його немає в наявності.


Нагадаємо: у червні 2020 року Antcicada відкрила ресторан у Токіо, де в якості фірмової страви подають рамен з цвіркунами. Раніше вони також створили крафтовий джин з гігантських водяних жуків і пиво, зварене з цвіркунів.


bottom of page