top of page

По Україні - хвиля протестів рестораторів

Протести пов'язані із обмеженнями роботи закладів громадського харчування


Мітингували в Херсоні, Коблево, планують мирну акцію в Одесі.


Сьогодні ж під Кабінетом Міністрів в Києві працівники барів та ресторанів винесли порожні стільці та крісла на мітинг «Хочу, як Велюр».


Основний меседж учасників акції — дозволити ресторанам працювати вночі, з 23:00 до 7:00. Цю вимогу підкріпили гаслами "Хочу как Велюр", "Где есть совам?", "Нет запрету 23:00 - 7:00".


Також протестувальники били черпаками по каструлях, щоб звернути увагу на свою вимогу.

Каталізатором акції стала очевидна неповага відомого київського ресторану «Велюр» до вимоги не працювати вночі. Нещодавно в інстаграм-акаунті ресторану опублікували рекламну сторіз про нічну роботу ресторану.


Коблево

Ресторатори Коблево перекрили трасу, щоб звернути увагу на проблему обмеження часу роботи — та обіцяють вийти на масштабний мітинг, якщо їм не дозволять працювати після 23:00.

13 липня підприємці перекрили одеську трасу біля Коблево та вимагали дозволити працювати після 23:00. А вже 14 травня вони зустрілися із головою Одеської державної адміністрації Олександром Стадником та озвучили своє прохання зрозуміти потреби бізнесу.

– Всі ресторани поставили до стінки. Ми налаштовані на те, щоб нас почули. Це важливо, щоб було розуміння. Якщо ситуація не поміняється, то в п’ятницю ми заплануємо великий мітинг. Люди налаштовані так, що мітинг буде глобальний, вийдуть десятки тисяч людей, та підключаться всі області України. Зрозумійте, людей поставили у кут і вони хочуть бути почутими. Це прохання, – кажуть ресторатори Коблево.

Джерело: shipovnik.ua


Херсон

Як відбувався страйк проти обмеження роботи ресторанів до 23:00 у Херсоні:

У неділю, 12 липня, власники розважальних закладів Херсонщини вийшли на Антонівський міст та постійно рухалися пішоходним переходом, щоб зупинити рух автотранспорту.

Акцію запланували на 17:00 — саме у цей час на мосту жвавий рух, оскільки цією дорогою з моря повертаються після вихідних херсонці та гості області.

Час від часу мітингувальники пропускали автомобілі.

З огляду на те, що офіційної заяви з приводу акції до поліції не надходило, представники поліції дізналися про мітинг із соцмереж та прибули на місце. В результаті перемовин мітингувальники розблокували магістраль.

Після акції ініціативна група протестувальників зустрілася з головою Херсонської ОДА Юрієм Гусєвим, який за кілька годин до цього закликав не проводити акцію, а розв’язати болюче питання з ним.

Рестораторам Гусєв повідомив, що звернуся до Уряду з пропозицією надати можливість владі на місцях вирішувати питання з часом роботи закладів і чекає на відповідне рішення Кабміну. Поки ж закликав власників закладів дотримуватися обмежень. Джерело: http://nk-online.com.ua

bottom of page