top of page

McDonald's почне продавати в Україні бургери з рослинного м'яса

Тестові продажі вегетаріанського бургеру McPlant стартують у 2022 році.


«Наступного року ми маємо намір протестувати бургер McPlant зі штучного м'яса. Якщо тест пройде добре, тоді, ймовірно, цей бургер буде запущений в Україні», — зазначила глава відділу комунікацій McDonald's в Україні Алеся Муджирі.


Вона підкреслила, що тестові продажі почнуться не з початку 2022, крім того, можуть проходити в кілька етапів. Продаватися McPlant буде в обмеженій кількості ресторанів і в різних регіонах. Муджирі додала, що якби McDonald's запустив продаж McPlant в Україні вже зараз, то бургер б коштував дуже дорого.


Веганські котлети для McPlant в рамках глобального контракту c McDonald's поставляє компанія Beyond Meat. Для українських ресторанів американської мережі в цьому сенсі також винятків не буде, вказала Алеся Муджирі.


Beyond Meat уклав співпрацю з McDonald`s та Yum! Brands і буде поставляти свою продукцію протягом трьох років.

Першими з європейських країн, де McDonald's почав продавати свій веганські бургер, стала Данія і Швеція - тестові продажі в Скандинавських країнах почалися ще в січні.


Як відзначалося раніше, рецептура McPlant розроблена спільно з компанією Beyond Meat. Котлета в бургері виготовлена з білка на основі гороху, вторинним білковим інгредієнтом є рисовий білок. До складу McPlant також входять сир, салат, помідори, солоні огірки, цибуля, майонез, гірчиця і кетчуп.




bottom of page