top of page

Оновлені правила роботи в закладах громадського харчування від 6 грудня

В 🟢Зеленій зоні заборонено:

❗️перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих ЗІЗ, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;

❗️перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу;

❗️проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, наукових, освітніх, професійних тематичних та інших) заходів (❗️у тому числі в розважальних закладах (нічних клубах) і закладах громадського харчування) без одягнутих усіма учасниками та організаторами заходу ЗІЗ, зокрема захисних масок або респіраторів, які закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

✅Обмеження, передбачені цим підпунктом, не застосовуються за умови наявності в усіх учасників та організаторів заходу: ✅документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації(🟢зелений сертифікат), (далі - міжнародний, внутрішній сертифікати), або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (🟡жовті сертифікати), або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (🟢зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання ✅або негативного результату тестування методом ПЛР чи експрес-тесту (72 години) або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія);

Також заборонено:

❗️діяльність суб’єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів, у яких:

❗️не нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менш як 1,5 метра;

❗️не забезпечено працівників ЗІЗ, зокрема захисними масками або респіраторами, та не здійснюється належний контроль за їх використанням;

❗️здійснюється обслуговування покупців без одягнутих ЗІЗ, зокрема захисних масок або респіраторів, які закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, за винятком обслуговування за межами будівлі суб’єкта господарювання (через вікна видачі, тераси тощо);

❗️не забезпечується централізований збір використаних засобів індивідуального захистув окремі контейнери (урни).

🟡У разі встановлення “жовтого” рівня епідемічної небезпеки, додатково до обмежень в зеленій зоні, забороняється:

❗️проведення всіх масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, наукових, освітніх, професійних тематичних та інших) заходів;

❗️приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

Обмеження, передбачені вище, не застосовуються за умови наявності в усіх учасників (відвідувачів), крім осіб, які не досягли 18 років, та організаторів заходу (співробітників закладу): ✅негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, (строк 72 години до здійснення заходу (відвідування закладу);

✅документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації (🟢зелений сертифікат); або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини (🟡жовтий сертифікат, строк якого 30 днів від дати введення дози); вакцинами, які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання.

✅довідка про одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

🟠На території регіонів, на яких установлено “помаранчевий” рівень епідемічної небезпеки, діють обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені 🟡в жовтому рівні.

Додатково на території регіонів, на яких установлено “помаранчевий” рівень епідемічної небезпеки, рішенням регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій запроваджуються посилені заходи контролю за дотриманням на території регіону встановлених обмежувальних протиепідемічних заходів.

🔴 На території регіонів, на яких установлений “червоний” рівень епідемічної небезпеки, додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених 🟡в жовтій зоні, забороняється:

❗️приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), ✅крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

❗️приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах, крім приймання відвідувачів у закладах, визначених у підпункті4 цього пункту, та центрах або пунктах вакцинації населення проти COVID-19;

❗️ проведення всіх масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, наукових, освітніх, професійних тематичних та інших) заходів

✅Обмеження, передбачені вище в цьому пункті, не застосовуються за умови наявності у всіх учасників (відвідувачів, користувачів), крім осіб, які не досягли 18 років, та організаторів заходу (співробітників закладу, ринку)

✅негативного результату тестування на COVID-19 методом Плр або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, (строк 72 години) ✅документа, що підтверджує отриманняповного курсу вакцинації, міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини або двома дозами дводозної вакцини (🟢зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання ✅довідка про одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

bottom of page