Соус карі
Цибулю (червону і білу) нарізати дрібними кубиками. Обсмажити на олії в сотейнику до золотистого кольору. Додати пасту карі. 1 хв обсмажувати з карі. Потім додати всі інші інгредієнти (лемонграс злегка відбити зворотньою стороною ножа). Протушкувати приблизно 2 хв за низької температури. Після чого дати соусу настоятися 1 год. Вийняти лемонграс, листя лайма і галангал. Перебити в блендері.
Овочі посолити, поперчити, додати трохи олії і обсмажити на грилі до напівготовності. Нарізати скибочками. Протушкувати 1 хв в соусі карі.
Лосось
Лосось посолити, поперчити. Додати невелику кількість олії і обсмажити на грилі по 1 хв з кожного боку. За допомогою пензлика змастити соусом теріякі. Запікати в духовці 3 хв за температури 180 °C.
Подача
Викладаємо на тарілку карі з овочами. За допомогою сфери створити форму рису, викладаючи його поверх карі. Додати запечений лосось. Прикрасити зеленню.
Автор рецепта: Ілля Червенко
бренд-шеф Групи компаній "Морский дім"
Comments