top of page

Жорсткі обмеження та штрафи: як ресторани Європи переживають коронавірус

Поки вакцину від коронавірусу лише розробляють та тестують, люди поступово звикають до умов життя у новій реальності. Маска, антисептик та рукавички стали невід’ємними атрибутами при виході на вулицю для багатьох. Не оминула «нова реальність» і ресторани – у багатьох країнах світу через епідеміологічну ситуацію, що напружується, влада вдається до посилення карантинних обмежень. Тож якою є ситуація для ресторанів світу?


Німеччина

У вівторок в Берліні і Франкфурті було оголошено про нову комендантську годину для барів та кафе, а також про більш жорсткі правила проведення громадських заходів, оскільки влада бореться з спалахами коронавірусу.


У Берліні обмеження на зустрічі з іншими будуть більш жорсткими вночі, з 23:00 до 6:00.


Протягом дня все ще можна буде збиратися групами до 50 осіб, але у приміщенні одночасно зможуть знаходитися до 10 людей. Раніше ця кількість становила 25 осіб.

Комендантська година з 23:00 в барах, ресторанах і магазинах також введена після того, як в столиці коефіцієнт відтворення вірусу досяг 1,26, що означає, що кожна інфікована людина передає його більш ніж одній людині.


Обмеження діятиуть до 31 жовтня.

Нагадаємо: Берлін посилив заходи в місті минулого тижня, включивши обов’язкове носіння масок в офісах. Однак цифри продовжували турбувати владу. За останні сім днів в столиці було зареєстровано близько 1500 підтверджених випадків захворювання Covid-19.

Тим часом у Франкфурті оголошено комендантську годину о 22:00 для ресторанів, заборонено вживання алкоголю в громадських місцях і введено обов’язкове носіння маски в жвавих торговельних районах.


Бельгія

З п'ятниці бельгійці обмежені відкритими контактами всього з трьома людьми замість п'яти, а комендантська година з 11 вечора в барах і кафе в Брюсселі буде поширена на решту країни.


З 20 вересня в Бельгії зареєстровано понад 30 000 нових випадків захворювання та 500 госпіталізацій в перший тиждень жовтня.


Велика Британія

В барах та ресторанах Уельса також посилили карантинні обмеження. Вони, зокрема, стосуються часу продажу алкоголю – тепер у барах та ресторанах можна подавати алкогольні напої до 22:00.

Також існує обмеження на кількість людей для збору групами – до 30 людей зі збереженням соціальної дистанції.

Уряд також, ймовірно, введе трирівневу систему локальних обмежень.

Відповідно до системи, різні частини країни будуть поміщені в різні категорії, хоча міністри все ще збираються обговорювати точні деталі найжорсткішого рівня обмежень у найближчі пару днів.


Фінляндія

Години роботи барів і ресторанів по всій Фінляндії скорочуються, а в деяких регіонах кількість відвідувачів обмежена.

Починаючи з четверга бари і ресторани по всій країні повинні припинити подавати алкоголь з півночі і закривати свої двері не пізніше 1 години ночі. Немає національного обмеження на кількість обслуговуваних клієнтів.


Проте, чотири регіони знаходяться в стадії прискорення поширення коронавірусної інфекції, а в одному спостерігається подальше поширення епідемії. У цих регіонах з неділі бари і ресторани повинні зачинятися з 22:00 до 23:00. Крім того, ці заклади можуть обслуговувати тільки 50% гостей.  


Іспанія

В Іспанії збільшується кількість випадків зараження коронавірусом. Влада приймає досить жорсткі рішення. Так, десять великих міст, включно зі столицею Іспанії, були заблоковані на тому тижні – жителі могли в'їжджати або виїжджати тільки по важливих справах. Хоча ця міра була відхилена в четвер Високим судом Мадрида, інші обмеження на соціальну активність, введені в цих областях, все ще залишаються в силі. Станом на вечір минулої п'ятниці пропускна здатність барів і ресторанів в постраждалих містах обмежена до 50% всередині і 60% зовні, при цьому споживання алкоголю в барах заборонено. Ці заклади також повинні закриватися о 23:00 і не зможуть брати нових клієнтів з 22:00.

За даними галузевої групи Hostelería Madrid, протягом трьох днів після введення обмежень було скасовано 75 000 резервів на вечерю. Це являє собою збиток для сектора в розмірі 8 мільйонів євро.

bottom of page