top of page

Об’єднані спільною метою: як іноземні партнери підтримують проєкт Смачна Варта?

24 лютого росія підступно напала на Україну, а весь цивілізований світ об’єднався, аби захистити її. Три місяці протестів, інформаційного спротиву та закликів допомогти, які лунали з усіх куточків земної кулі. Ми довели, що об’єднавшись можемо все!


Знайти ту саму упаковку ліків для бабусі в українському селі та доставити її через десятки тисяч кілометрів. Прихистити та нагодувати українців, які залишилися без даху над головою, а також забезпечити їх роботою. Завдяки міжнародній підтримці нам під силу виконати будь-яке завдання.



Це добре знають в Українській ресторанній асоціації, яка з перших днів війни піклується про українців у скрутній ситуації. Завдяки підтримці іноземних партнерів вдалося втілити в реальність усі задуми проєкту Смачна Варта та нагодувати тисячі людей.


Про проєкт “Смачна Варта”


Смачна Варта - це проєкт, спрямований на допомогу людям, які постраждали внаслідок російської агресії або ж борються за права українців. Сьогодні Смачна Варта представлена 3-ма професійними кухнями в місті Київ, де готують смачну їжу для містян та вимушено переміщених осіб.

Це ініціатива, яка об’єднує тисячі небайдужих людей з усього світу, десятки міжнародних партнерів та сотні іноземних друзів. Наприклад, міжнародну організацію Ukraine Recovery з американськими коренями та White Space Partners.


Про організацію Ukraine Recovery


Ukraine Recovery – міжнародна благодійна організація, створена спеціально для допомоги українцям під час війни. Засновником фонду є McDonald Paper - американська компанія, яка вже понад два десятиліття займається постачанням інвентарю та обладнання для ресторанів. В Україні із 2006 року працює її дочірня компанія Promaster, шоуруми якої ви можете побачити в Києві, Харкові, Львові та Дніпрі.


Уже понад 3 місяці Ukraine Recovery тісно співпрацює з людьми на місцях, щоб визначити головні потреби українців та грамотно розподілити власні ресурси. Наприклад, основним партнером у регіоні є український підприємець Андрій Торубара, який повернувся в Україну на початку вторгнення, щоб наглядати за транспортуванням біженців, розподілом ресурсів та іншими гуманітарними зусиллями.


Працівники фонду постійно роздають громадянам України, які постраждали внаслідок російської агресії, необхідні продукти харчування. Крім цього, організація працює над забезпеченням житлом переселенців в Україні та Польщі, і проводить збір будівельних матеріалів, які дозволять українцям відновити інфраструктуру та повернути собі дах над головою. Як повідомляють організації; “Зараз потрібно допомагати всім так ми наближаємо перемогу України”


Завдяки злагодженій роботі волонтерів проєкту Смачна Варта та організації Ukraine Recovery уже вдалося нагодувати теплою та смачною їжею тисячі людей в Київській області.


Про компанію White Space Partners



WhiteSpace Partners — динамічна консалтингова компанія, яка створює комплексні передові стратегії для стабільного міжнародного зростання ресторанному сектору. У своєму арсеналі WhiteSpace Partners має широкий спектр послуг, який включає початкову оцінку, аналіз конкурентів та перевірку партнерів, розробку стратегій, планів дій тощо. Така собі 360-градусна підтримка ресторанного бізнесу.


Команда WhiteSpace Partners об’єднує справжніх професіоналів своєї справи. Це люди, які здатні вразити не лише своїми навичками та стратегічними поглядами, але й великими серцями. Адже від початку війни компанія WhiteSpace Partners спрямовує свої зусилля на допомогу українцям та робить все можливе, аби наблизити перемогу. “Допомагаємо фінансово Україні та її народу скільки можемо, це наш особистий внесок у перемогу. Віримо в неї”



Дякуємо міжнародним організаціям Ukraine Recovery та White Space Partners за підтримку та допомогу в скрутний момент. Своїми вчинками ви надихаєте багато українських та закордонних компаній на подвиги і демонструєте, що в єдності таїться велика сила. Адже завдяки спільним зусиллям можна подолати будь-які труднощі.


Та дуже вдячні усім нашим друзям, партнерам, колегам із інших країн. Ви наші друзі, партнери, помічники, мотиватори та одні з тих, хто наближає велику Перемогу», —зазначає Софія Коломицева.


Разом до перемоги!


bottom of page