Президент Української ресторанної асоціації Сергій Трахачов разом з Головою юридичного комітету УРА склали лист з пропозиціями до Головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.
В зверненні йдеться про внесення змін до Постанови МОЗ #32 від02.06.2020, в якій затверджені тимчасові рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при роботі закладів громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), а саме ми просимо:
«1. У зв’язку, значними складнощами в придбанні, великими витратами на закупівлю, також зважаючи на скарги великої кількості працівників на стан шкіри після застосування одноразових ❌рукавичок та екранів або окулярів❌, просимо внести зміни до пункту 7 Постанови №32 МОЗ, та викласти її в наступній редакції:
✅«Працівники закладів громадського харчування, в тому числі ті, які видають замовлення та здійснюють розрахунок, повинні бути одягнені в медичну маску або респіратор (ЗІЗ).
Після кожного зняття ЗІЗ та одяганням чистої маски/респіратора працівник повинен ретельно помити руки з милом або обробити їх антисептичним засобом.
Адміністрація закладу громадського харчування повинна провести навчання серед працівників щодо правил використання ЗІЗ, їх утилізації та забезпечити контроль за дотриманням зазначених правил.»
2. У зв’язку зі змінами внесеними Постановами Кабінету міністрів України, Постановою №38
МОЗ просимо змінити норму Постанови №32 від 02.06.2020р. а саме: «❌забороняється проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо, у яких беруть участь більше ніж 10 осіб ❌;», та викласти її в наступній редакції:
✅« у закладах громадського харчування дозволяється проведення свят, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо(далі –захід та/або заходи), за умови що дотримується відстань між сусідніми столами не менше 1,5 метри та розміщення не більше чотирьох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років), а також за умови, що дозволяється одночасне перебування відвідувачів заходу з розрахунку не більше однієї особи на 5 квадратних метрів загальної площі приміщення закладу громадського харчування.»
Сьогодні на зустрічі в МОЗ Максим Шульженко (член наглядової ради УРА) передасть це звернення беспосередньо Віктору Ляшку.
Comments