top of page

ООН підтвердив, що коронавірус не передається через продукти харчування

Організація Об’єднаних Націй випустила оновлену інструкцію по запобіганню поширення COVID-19 на підприємствах харчової промисловості.



Новий документ замінить попередні тимчасові інструкції від Food and Agriculture Organization (FAO) та Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) для підприємств харчової індустрії, які стосувалися коронавируса та безпеки продуктів харчування.


Колишні інструкції, що були прийняті в квітні 2020 року, розкритикував тодішній президент Міжнародної асоціації із захисту харчових продуктів Роджер Кук. В документі йшлося про те, що нова коронавірусна інфекція становить проблему в області продовольчої безпеки.


Нові дані вказують на те, що коронавірус може розмножуватися в організмі людини і деяких тварин, а не в їжі або на її поверхні. Потрапивши в навколишнє середовище, він деградує і стає менш заразними, пише Food Safety News.


В оновленій інструкції відзначається, що незважаючи на те, що сліди вірусу або залишків вірусної рибонуклеїнової кислоти можуть бути виявлені на продуктах харчування і упаковці, немає ніяких підтверджених даних, що коронавірусом або будь-яким іншим вірусом, що викликає респіраторні захворювання, можна заразитися через їжу або упаковку.


Автори документа розраховують, що Нові рекомендації допоможуть Забезпечити спожівачів безпечними продуктами харчування, не обмежуючі світові ланцюжки поставок неефективними заходами.


Із повним текстом можна ознайомитися в документі.


COVID-19: Guidance for preventing transmission of COVID-19 within food businesses
.
Download • 515KB

bottom of page