top of page

Перша дегустація аргентинської яловичини в Україні


5 листопада 2020 року в Україні відбулась перша дегустація аргентинської яловичини. Дегустація у супроводі аргентинських вин Мальбек та Шардоне відбулась в GOODWINE, одному із найбільших винних магазинів Європи, розташованому в Києві, де представлений широкий вибір понад 4000 сортів вина з усього світу.


Захід організований Послом Аргентинської Республіки в Україні Еленою Летісією Мікусінскі та її командою, за координації з Інститутом промоції аргентинської яловичини (IPCVA) та Асоціацією вин Аргентини (WofA), та за співпраці з українською компанією, що спеціалізується на обладнанні для гриля "Big Green Egg".




Від імені Аргентинського інституту промоції яловичини взяли участь члени правління Хорхе Грімберг та Даніель Урсія, а також пан Карлос Рюсеч, координатор Комісії з питань зовнішньої промоції та власник м’ясопереробного підприємства "Горіна", пан Сантьяго Ескалес, власник Фрігоріфіко "Альберді" та представник Фрігоріфіко Піко, за підтвердженням.


З української сторони були присутні: Дмитро Романович, заступник міністра економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України; Сергій Трахачов, президент Української ресторанної Асоціації, власники та кухарі основних ресторанів, що спеціалізуються на яловичині у місті Києві, та представники преси.


Діяльність розпочалась з дегустації традиційних емпанад, типової страви Аргентини. Були представлені "Тендерлойн", "Стріплойн" та "Рібай" ("Tenderloin", "Striploin" y "Ribeye"). Аргентинські вина Мальбек супроводжували дигустацію яловичини.


Аргентинське м'ясо буде готував відомий український кухар Володимир Ярославський, один з найкращих кухарів України за версією Focus Listing, менеджер ресторану "Lucky", який працював суддею в проекті "Master Chef Ukraine", та шеф-кухар Андрій Куліков з офіційної резиденції Аргентинської Республіки в Україні, фахівець з приготування м'яса в аргентинському стилі.


У вересні 2020 року було підписано ветеринарний сертифікат, що дозволяє комерціалізувати аргентинську яловичину в Україні. Неперевершена якість аргентинського м’яса викликала жвавий інтерес у багатьох імпортерів найвищого рівня, ресторанів, готелів та супермаркетів.

Аргентинська яловичина експортується до багатьох країн світу, таких як Китай, Чилі, Ізраїль, США, Німеччина, Нідерланди, Бразилія та Італія, серед багатьох інших, і представляє міжнародний бізнес на суму понад 3 мільярдів доларів щорічно.

bottom of page