top of page

Давайте станемо трішки добрішими


Непомітно так рік добігає кінця. Як завжди, ми, озираючись назад, згадуємо приємні та щасливі моменти, правильні рішення, які загартували нас та зробили мудрішими; людей, з якими спілкувалися, отримували нові знання та масу позитиву. У рестораторів особлива перевага — продуктивне спілкування один з одним, спілкування з задоволеними гостями і нові знайомства в гастротурах, які ми періодично влаштовуємо для себе і своєї команди. Це маленькі приємні бонуси за нашу кропітку щоденну працю!

Але 2017 рік став шаленим для багатьох рестораторів — ознаменувався безвізовим режимом і значним відтоком кадрів із ресторанної сфери за кордон! Мабуть, у нас, у Львові, це відчувається найбільше. Близькість кордону, знання мови, родина, знайомі люди в сусідній державі — і половина без перебільшення працівників цього літа пустилася шукати кращої долі за кордон. У Львові стала популярною фраза: «Такого ще не було!». Наші дівчата HR-відділу принесли зі щорічного форуму управління персоналом цікаві цифри: на одного кухаря сьогодні припадає понад 20 (!) пропозицій робочих місць. І, якщо посада шеф-кухаря дедалі стає престижнішою та бажанішою, то вся решта спеціальностей у ресторані для більшості претендентів — можливість «пересидіти» до кращих пропозицій. Думаю, небагато тих, хто не погодиться зі мною. Цей рік лише підтвердив переконання, що сильна команда — запорука успішності закладу! На мій погляд, масштаби текучки залежать від того, який керівник у закладі, наскільки він професійно та віддано виконує свою роботу, наскільки поділяє цінності компанії і, навіть, наскільки є психологом.

Для власника закладу знайти гарного керівника — надскладне завдання, через те що у кожного є свій особистий список вимог до нього. І, як це часто буває, власник і керівник ідуть пліч-о-пліч, створюючи разом сильну команду, від якої залежить атмосфера закладу та його успіх.

Цього року ми отримали новий досвід, а отже стали загартованішими і мудрішими! І трішки добрішими, бо з добротою завжди легше долати будь-які труднощі.

Нехай у новому році всім пощастить знаходити натхненних і невтомних професіоналів, відданих своїй справі! Нехай до вас приходять постійні та нові гості, їдять багато, часто і смачно! А йдуть від вас ситі й задоволені!

Усім гастрономічних відкриттів і смачного в новому 2018 році!

Стелла Яблонська,

співвласниця Bar Mushly, Churrasco Grill & Beer, Чураско.

Гриль, вино, грузинська кухня / Churrasco Grill & Wine, BROWN Cafe

Comments


bottom of page