top of page

Кафе Дубліна не обслуговуватиме людей,що не проходять 14-денної самоізоляції після поїздок за кордон

Заклад у Дубліні, Ірландія, заявив, що відмовиться обслуговувати «самоназваних інфлюенсерів», які не дотримуються норм карантину після поїздки у відпустку під час пандемії коронавірусу.

Управління охорони здоров’я Ірландії заявляє, що якщо людина приїжджає до Ірландії з-за кордону, їй потрібно «обмежити свої переміщення» на 14 днів. Це означає, що людині не можна їздити на роботу, користуватись громадським транспортом, відвідувати інших людей, а ходити в магазин можна лише за нагальної потреби. Людина може не самоізолюватися, якщо приїжджає з країн «зеленої зони».


Довідник «green list locations», який раз на два тижні переглядає уряд Ірландії, наразі складається з таких країн, як Фінляндія, Норвегія, Італія, Литва, Греція та Гренландія.


У січні 2018 року The White Moose Café у Дубліні оголосило про заборону всім блогерам відвідувати заклад після новин про те, як 22-річний ютубер захотів безкоштовно зупинитися в одному з готелів Дубліна на 5 ночей.


Тепер кафе ввело ще одну заборону для інфлюенсерів: ті, хто не самоізолюється після поїздки в Ірландію з інших країн, у кафе не обслуговуватимуться.


У дописі, яким поділився на сторінці у Facebook заклад The White Moose Café, його власник Пол Стенсон заявив, що останнім часом він дізнався «про деяких ірландських впливових людей, які нещодавно повернулися з країн, що знаходяться у червоному списку». Ці люди, за словами власника, проявили очевидну зневагу до рекомендацій щодо безпеки та здоров’я себе та інших людей через те, що не дотримуються 14-денної самоізоляції після повернення.


Пан Стенсон навів кілька прикладів: так, одна впливова особа «прилетіла додому з Іспанії, а вже наступного дня опублікувала у своєму Instagram Story запитання підписникам про те, чи хочуть вони подивитися, що вона купує в магазині Aldi».


За словами власника ресторану, інший інфлюенсер був помічений в ресторані «через день після прильоту з Ібіці», аще один влаштував вечірку в честь дня народження лише через кілька днів після прильоту в Ірландію з країни в «червоній зоні».


«Якщо нам стане відомо, що в нашому кафе знаходиться інфлюенсер, котрий повинен бути на 14-денній ізоляції, його негайно видалять з приміщення. Я знаю, що ці люди думають, що світ обертається навколо них і що вони якимось чином можуть порушувати норми, але їм потрібне серйозне попередження», - написав власник.


Стенсон підкреслив, що «за жодних обставин» інфлюенсери, що порушують правила, не будуть обслуговуватися в кафе, щоб вони не піддавали ризику здоров'я співробітників та інших клієнтів.

«Ці самозвані, неуважні «впливові особи» можуть не хвилюватися про здоров’я своїх друзів та сім'ї, але ні за яких обставин вони не загрожуватимуть безпеці мого персоналу та клієнтів», - сказав він.


Пост від The White Moose Café у Facebook отримав понад 4000 реакцій з моменту публікації.


bottom of page