top of page

Кращі фуд-комікси та графічні романи за версією Eater

Художня література – найкращий спосіб відволіктися, але іноді – скажімо, в розпал глобальної пандемії – читання друкованого тексту здається занадто складним, і людина може краще сприйняти саме комікс, наповнений барвистою палітрою кольорів.

Якщо ви ніколи раніше не читали графічного роману, перехід до коміксів може лякати. Галузь настільки перенасичена історіями про супергероїв, що легко загубитися або подумати, що такі історії – це єдине, що є на цьому ринку. Але графічні романи виходять за рамки Spiderman та X-Men, по суті торкаючись кожного жанру. Тож якщо вам подобається читати про їжу, ось список графічних романів, орієнтованих на їжу та ресторан.

J&K від Джона Фама


J&K – це смішна та захоплива історія про двох друзів-ледарів на ім’я Джей і Кей, котрі намагаються зорієнтуватися у буремному світі. Книга розділена на маленькі історії.


Хоча не усі історії пов’язані з їжею, однак розділ під назвою «Працівниця» - достатня причина купити цю книгу. У ньому йдеться про Кей, що працює у закладі Orange Julio’s, котра протягом робочого дня розбирається з противними, вимогливими клієнтами. Ця історія підтверджує те, що працівники галузі заслуговують на повагу.



The Mushroom Fan Club від Елізи Гравел


Чудова книга Елізи Гравел - це ілюстрований посібник про гриби, як їстівні, так і ні. Що робить Гравел експертом з грибів? Одна з найулюбленіших розваг її родини – походи по гриби. У цій книзі авторка домальовує грибам мультяшні очі та усмішки. Читати книгу – це як гуляти лісом. Окрім своїх красивих малюнків, на сторінках книги Гравел пропонує читачам веселі факти про гриби. Тож, якщо ви хочете дізнатися все, що можна знати про гриби, від м’ясистої лисички до Lactarius indigo, варто придбати цю книгу.



Hot Dog Taste Test від Лізи Ханавальт

У «Hot Dog Taste Test» карикатуристка Ліза Ханавальт (найбільш відома своєю роботою в якості дизайнера / продюсера Bojack Horseman) представляє веселу колекцію яскравих акварелей, ескізів і коміксів, які висміюють культуру їжі. А історія On the Trail With Wylie з книги отримала премію James Beard Award за кращий гумористичний твір в 2014 році. Незважаючи на те, що авторка висміює певні тенденції в світі продуктів харчування, Hot Dog Taste Test також є «зізнанням в любові» тим речам, які любить Ліза Ханавальт.



Relish: My Life in the Kitchen від Люсі Кніслі


Чудово намальовані мемуари Люсі Кніслі – це яскрава ода кулінарії і їжі. У ній розповідається про те, як авторка росла, куштуючи захоплюючі апетитні страви – від смажених грибів до цукерок з гострим перцем. Крім того, майже всі глави закінчуються рецептами, тож можна приготувати їх і на своїй кухні.




Seconds від Брайана Лі О’Мейлі


Seconds розповідає історію талановитої молодої шефині на ім'я Кеті, котра управляє успішним рестораном і планує відкрити другий. Після того, як її життя різко погіршується, серед ночі з'являється загадкова дівчина і пропонує вихід – написати про свою помилку, ковтнути один гриб, лягти спати, прокинутися зранку – і Кеті матиме шанс виправити ситуацію. Проте, намагаючись зробити своє життя ідеальним завдяки чарівним грибам, невдовзі Кеті помічає, що такі дії мають свої наслідки. Seconds – це чарівний графічний роман, який демонструє той же стиль і гумор, що і знаменита серія Scott Pilgrim Брайана О'Меллі.





Hungry Ghosts від Ентоні Бурдена та Джоела Роуза


Ентоні Бурден залишив великий літературний доробок. Десь між Kitchen Confidential і Appetites він переключився на жанр коміксів та почав працювати у співавторстві з Джоелом Роузом.

Книга являє собою збірку коміксів, які розповідають історію російського олігарха, що посеред обіду запрошує кухарів, які працюють на його кухні, зіграти в версію гри 100 candles. Це японська гра епохи Едо, в якій хоробрі самураї змагаються між собою, розповідаючи страшні історії про привидів, демонів та інших істот. Книга не для людей зі слабкими нервами, вона пронизана тривожними історіями, натхненними японською міфологією. Якщо вам подобаються історії про привидів, Hungry Ghosts пропонує кулінарні кошмари, які гарантовано будуть переслідувати вас.


Umma’s Table від Хон Йонсіка


Umma’s Table розповідає історію Маданга, художника, який втомився від намагань бути всім одночасно: хорошим сином, відданим батьком і люблячим чоловіком. Він щосили намагається знайти баланс у стосунках зі своєю дружиною і дитиною, а також його хворою матір’ю і батьком-алкоголіком в Сеулі, Південна Корея. Щоб впоратися, Маданг згадує дитячі спогади про сімейні трапези і приготуванні їжі його матер’ю, особливо її кімчі. Ця гірка історія – ні що інше, як роздум про сімейні кулінарні традиції й про те, як вони пов'язують членів родини.

Comments


bottom of page