top of page

Британський уряд сплачуватиме половину рахунку гостя у ресторані

Мешканці Великобританії протягом серпня 2020 року зможуть оплачувати лише половину свого рахунку у закладах громадського харчування – іншу половину сплатить уряд.


Ініціатива під назвою «Їжте, щоб допомогти» вже була оголошена міністром фінансів Ріші Сунаком і є частиною схеми допомоги сектору громадського харчування, котрий сильно похитнувся через пандемію: вона вплинула не лише на рівень доходів ресторанів, кафе, барів та пабів, але і на рівень безробіття в країні. Майже 80% усіх місць, де подають їжу, закрилися на початку квітня, і 1,4 мільйона працівників перебували у примусових відпустках.


Останнє дослідження щодо готельно-ресторанного сектору (2015 р.) показує, що 4,5 мільйона людей прямо чи опосередковано залежать від своєї роботи в ресторанах, барах, кафе чи готелях. Ця цифра складає приблизно 10% населення Великобританії. Однак дані уряду показують меншу кількість: згідно з ними, в готельно-ресторанному бізнесі задіяно 1,8 мільйона людей.


Уряд платитиме за рахунки від £10 (361 грн) на особу. Знижка не розповсюджується на алкоголь. Не існує обмеження щодо кількості відвідувань одного й того ж закладу, також британцям не потрібно пред’являти якийсь документ чи ваучер, щоб отримати знижку. Вона буде автоматично відраховуватися з рахунків протягом терміну дії ініціативи. Сьогодні схема вже охоплює понад 72 тисяч закладів.


Не всі вважають, що це може принести хороші результати в довгостроковій перспективі. Так, депутатка Ліберально-демократичної партії Муніра Вілсон оскаржує ініціативу, оскільки до списку закладів включені і ресторани швидкого харчування. Вона зазначає, що кілька досліджень свідчать про ожиріння як один із найвпливовіших факторів схильності до коронавірусу.


Comentarios


bottom of page