top of page

Жінці відмовили в обслуговуванні через відсутність маски на обличчі

Мешканка Сан-Дієго Ембер Лінн Гіллс (Аmber Lynn Gilles) опублікувала у своєму профілі на Facebook фото бариста Starbucks на ім’я Ленін Гутьєррес (Lenin Gutierrez) та заявила, що їй відмовили в обслуговуванні через відсутність маски на обличчі.

«Познайомтеся з Леніном зі Starbucks, котрий відмовився мене обслуговувати, тому що на мені немає маски», - йдеться в пості.


У Сан-Дієго діє правило щодо носіння масок у публічних місцях для запобігання розповсюдження коронавірусу при умові, що людина не має захворювань, що перешкоджають їй це робити.

Пост жінки став вірусним, а тисячі людей підтримали бариста й засудили жінку за намагання осоромити його за належне виконання своєї роботи. Пізніше жінка в інтерв’ю NBC San Diego розповіла, що отримала багато погроз у соціальній мережі.


В свою чергу, бариста Гутьєррес також висловився, розповівши про подію з власної точки зору. Він записав відео, розміщене на Facebook, та пояснив, що коли жінка зайшла до закладу без маски, він запитав, чи вона її має. Та відповіла «ні», та сказала¸ що вона їй не потрібна. Бариста хотів пояснити жінці, що Starbucks зобов’язує працівників вимагати від гостей носіння масок, але йому не вдалося це зробити – на нього посипалися прокльони від Ембер.


За словами бариста, жінка назвала людей вівцями і вийшла з магазину, через кілька хвилин повернувшись, щоб сфотографувати його. Гутьєррес заявив, що жінка погрожувала зателефонувати до корпоративного офісу і "ще раз вилаялась на усіх", перш ніж піти.


Після того, як пост Гіллс став вірусним, деякі люди похвалили бариста за його роботу та зазначили, що хотіли б залишити йому чайові. Чоловік на ім’я Мет Коуен вирішив зібрати гроші для Гутьєрреса через платформу GoFundMe, таким чином для хлопця зібрали 50 000 доларів. Він додав, що усі пожертви були «особистими подарунками».


Гутьєррес подякував за донати в соціальних мережах. Він розповів, що планує використати гроші, щоб здійснити свою мрію – стати танцівником та вчителем танців.


bottom of page