Ніхто не хоче знаходити у коморі баночку гірчиці, що вибухнула, або засохле прошутто. Відомі шефи діляться для видання Food & Wine порадами щодо того, які продукти варто зберігати у холодильнику чи морозилці, але ні в якому разі не в коморі. Ми переклали для вас цей матеріал.
В’ялене м’ясо та кленовий сироп, гірчичний та рибний соус – ус ці інгредієнти слід покласти назад у холодильник або морозильну камеру, перш ніж не стане пізно.
Горіхи
«Арахіс, волоські, кедрові горіхи, та всі горіхи не повинні зберігатися в коморі. Якщо їх не зберігати належним чином у герметичній ємності, горіхи стануть несвіжими. Визнаймо – ми зазвичай хапаємо горіхи з комори в поспіху і мокрими руками, можемо не закрити контейнер належним чином після використання. Лише невелика кількість вологи призведе до того, що в горіхах з’являться бактерії, а якщо вони лежатимуть на відкритому повітрі, це призведе до того, що горіхи стануть несвіжими. Найкраще місце для зберігання горіхів – у вашому холодильнику або морозилці в герметичній ємності», – Кю І, корпоративний шеф-кухар Baekjeong.
Кленовий сироп
«Кленовий сироп покриється цвіллю поза холодильником, особливо органічні сорти», - Джуді Джу, шеф-кухар і авторка кулінарної книги Korean Soul.
Стручки тамаринда
«Ніколи не зберігайте стручки тамариду у вашій коморі. Я зберігав їх там, і одного разу я виявив, що вони в такому стані, ніби забродили. Коли я відкрив один, то виявив щось схоже на личинки. Звичайно, я його викинув», - Франклін Бекер, шеф-кухар і засновник 100Pleats.com
Олія холодного віджиму
«Олія холодного віджиму, (соняшникова та трюфельна) мають найдовший термін придатності при зберіганні в холодильнику, а не в коморі». - Девід Лі, виконавчий шеф-кухар і співзасновник Planta.
Шоколад
«Зберігання шоколаду в холодильнику допомагає йому залишатися максимально свіжим». - Девід Лі, виконавчий шеф-кухар та співзасновник Planta
В'ялене м'ясо
«В'ялене м'ясо ніколи не слід зберігати в коморі – там м’ясо сохнутиме, тому його слід тримати в холодильнику. Крім того, були проведені дослідження, які показали наявність захворювань, якими можна заразитися з харчовими продуктами, тому перестрахуйтеся і покладіть м’ясо в холодильник», - Донателла Арпая, знаменитий шеф-кухар та власниця Prova Pizzabar.
Оливкова олія
«Оливкова олія з часником завжди повинна зберігатися в холодильнику, а не в коморі. Насправді вона може трохи замерзнути в холодильнику, але цей тип олії може містити ботулізм, тому важливо зберігати не в коморі, а в холодильнику», - Енн Беррелл, знаменита шефиня шеф-кухар та ведуча Food Network’s Worst Cooks in America.
Арахісове масло
«Арахісове масло також слід фактично зберігати в холодильнику, а не в коморі» - Енн Беррелл.
Хліб
«Якщо ви зберігаєте його в коморі, він запліснявіє, але якщо помістити його в поліетиленовий пакет і покласти в холодильник, він залишатиметься свіжим набагато довше», - Джо Гуррера, власник Citarella.
Гірчиця
«Я привіз із Бельгії баночку гірчиці, і дуже хотів подати її друзям. На жаль, вона забродила, івибухнула в моїй шафі». - Том Беррі, кулінарний директор COJE Management Group (Yvonne’s, Lolita, Mariel и Ruka).
«Гірчиця втратить свою гостроту в коморі, тому зберігайте її в холодильнику, щоб зберегти її яскравий аромат», - Джуді Джо.
Печиво з шоколадною крихтою
«Я ніколи не кладу печиво з шоколадною крихтою в комору. Щойно ви з’їсте його прямо з морозилки, ви зрозумієте, чому», - Глен Ролік, корпоративний шеф-кухар Alicart Group.
Рибний соус
«Ще один предмет, який ніколи не слід зберігати у вашій коморі – це рибний соус. Якщо він випадково розіллється, ви ніколи не позбудетеся цього запах», — Франклін Беккер.
Yorumlar