Журнал "Ресторатор" издается с 2003г.

Які продукти, на думку шефів, не варто зберігати у коморі

Ніхто не хоче знаходити у коморі баночку гірчиці, що вибухнула, або засохле прошутто. Відомі шефи діляться для видання Food & Wine порадами щодо того, які продукти варто зберігати у холодильнику чи морозилці, але ні в якому разі не в коморі. Ми переклали для вас цей матеріал.


В’ялене м’ясо та кленовий сироп, гірчичний та рибний соус – ус ці інгредієнти слід покласти назад у холодильник або морозильну камеру, перш ніж не стане пізно.


Горіхи

«Арахіс, волоські, кедрові горіхи, та всі горіхи не повинні зберігатися в коморі. Якщо їх не зберігати належним чином у герметичній ємності, горіхи стануть несвіжими. Визнаймо – ми зазвичай хапаємо горіхи з комори в поспіху і мокрими  руками, можемо не закрити контейнер належним чином після використання. Лише невелика кількість вологи призведе до того, що в горіхах з’являться бактерії, а якщо вони лежатимуть на відкритому повітрі, це призведе до того, що горіхи стануть несвіжими. Найкраще місце для зберігання горіхів – у вашому холодильнику або морозилці в герметичній ємності», – Кю І, корпоративний шеф-кухар Baekjeong.

Кленовий сироп

«Кленовий сироп покриється цвіллю поза холодильником, особливо органічні сорти», - Джуді Джу, шеф-кухар і авторка кулінарної книги Korean Soul.


Стручки тамаринда

«Ніколи не зберігайте стручки тамариду у вашій коморі. Я зберігав їх там, і одного разу я виявив, що вони в такому стані, ніби забродили. Коли я відкрив один, то виявив щось схоже на личинки. Звичайно, я його викинув», - Франклін Бекер, шеф-кухар і засновник 100Pleats.com


Олія холодного віджиму

«Олія холодного віджиму, (соняшникова та трюфельна) мають найдовший термін придатності при зберіганні в холодильнику, а не в коморі». - Девід Лі, виконавчий шеф-кухар і співзасновник Planta.


Шоколад

«Зберігання шоколаду в холодильнику допомагає йому залишатися максимально свіжим». - Девід Лі, виконавчий шеф-кухар та співзасновник Planta


В'ялене м'ясо

«В'ялене м'ясо ніколи не слід зберігати в коморі – там м’ясо сохнутиме, тому його слід тримати в холодильнику. Крім того, були проведені дослідження, які показали наявність захворювань, якими можна заразитися з харчовими продуктами, тому перестрахуйтеся і покладіть м’ясо в холодильник», - Донателла Арпая, знаменитий шеф-кухар та власниця Prova Pizzabar.

Оливкова олія

«Оливкова олія з часником завжди повинна зберігатися в холодильнику, а не в коморі. Насправді вона може трохи замерзнути в холодильнику, але цей тип олії може містити ботулізм, тому важливо зберігати не в коморі, а в холодильнику», - Енн Беррелл, знаменита шефиня шеф-кухар та ведуча Food Network’s Worst Cooks in America.


Арахісове масло

«Арахісове масло також слід фактично зберігати в холодильнику, а не в коморі» - Енн Беррелл.


Хліб

«Якщо ви зберігаєте його в коморі, він запліснявіє, але якщо помістити його в поліетиленовий пакет і покласти в холодильник, він залишатиметься свіжим набагато довше», - Джо Гуррера, власник Citarella.


Гірчиця

«Я привіз із Бельгії баночку гірчиці, і дуже хотів подати її друзям. На жаль, вона забродила, івибухнула в моїй шафі». - Том Беррі, кулінарний директор COJE Management Group (Yvonne’s, Lolita, Mariel и Ruka).


«Гірчиця втратить свою гостроту в коморі, тому зберігайте її в холодильнику, щоб зберегти її яскравий аромат», - Джуді Джо.


Печиво з шоколадною крихтою

«Я ніколи не кладу печиво з шоколадною крихтою в комору. Щойно ви з’їсте його прямо з морозилки, ви зрозумієте, чому», - Глен Ролік, корпоративний шеф-кухар Alicart Group.


Рибний соус

«Ще один предмет, який ніколи не слід зберігати у вашій коморі – це рибний соус. Якщо він випадково розіллється, ви ніколи не позбудетеся цього запах», — Франклін Беккер.


Читайте також: «Про завзятість»: як шеф Віталій Гуралевич популяризує українську кухню в світі.

  • White Facebook Icon

Оплата счетов картой  |  +38 (044) 502-1623   +38 (067) 247-8432

Остались вопросы?

Спросите, мы с радостью ответим

(044) 502-1623

(067) 247-8432

АДРЕС

 

02068 Украина, Киев,

ул. Драгоманова 31-Б, офис 157

КОНТАКТЫ

 

+38 044 502 1623

+38 044 502 1624

+38 067 247 8432

 

r2@restorator.com.ua  (коммерческий отдел)

 

soniak@restorator.com.ua  (реклама)

 

redaktor@restorator.com.ua  (редакция)

 

www.restorator.ua

ПРОЕКТЫ
ПРИСОЕДИНЯЙТЕСЬ К НАМ
  • White Facebook Icon

© 2020   Все права защищены ООО "Ресторатор Украина"