top of page

Гранти для кав’ярень та найкращі ресторани Азії: дайджест березня


Підготували огляд найважливіших подій березня в ресторанній індустрії.

НОВИНИ УКРАЇНИ


Завдяки гранту кав’ярня “ПростоКава” зі Слов’янська змогла переїхати у Івано-Франківськ


Кав'ярня “ПростоКава” працювала у Слов’янську до 9 квітня 2022 року, проте з загостренням бойових дій власниця Юлія та працівники закладу виїхали на Захід України. Завдяки державній програмі з релокації бізнесу їм вдалося вивезти обладнання, а Грант від DRC (Данська рада у справах біженців) допоміг закупити фільтри для очищення води та інше обладнання.




Український ветеранський фонд спільно з благодійним фондом «МХП – Громаді» запустили програму фінансування на розвиток власної справи


Розповідаємо, як податися



LIV Hospitality Design Awards - це престижний швейцарський конкурс. Заклад Terra з-поміж інших переможців отримав Гран-прі.




Компанія оголосила про відновлення діяльності в кількох містах у південній та східній частині країни. Одразу п’ять закладів мережі відкрились в Одесі, один у Дніпрі обіцяють відкрити наприкінці квітня, і ще про декілька міст новини надійдуть згодом.



Вікторія загинула разом із чоловіком і ненародженою дитиною в Києві 17 жовтня унаслідок атаки російських дронів.

Діяльність Фонду буде спрямована на підтримку молодих сімей України. Перша частина проєкту — це реліз вина в партнерстві з українською виноробнею Stakhovsky Wines. Мерло 2019 під назвою Victoria вже доступне на полицях goodwine та badboy.



Презентація вина «BIG ART limited edition. Ivan Marchuk» від бренду BIG WINES відбулася на вернісажі виставки художника у Кракові.

Вино зроблене з українського автохтонного сорту винограду Одеський чорний, врожаю 2020 року. Виробили його на крафтовій виноробні в Ясногородці, яка постраждала на початку російського вторгнення.


Лана Світанкова оновила свою книгу про пиво «ЗаХалявна книжечка BEERтендерства»


Випустити її планувалось ще до повномасштабного вторгнення, але врешті відклали запуск.


“спочатку було не до книжок, потім не було паперу, потім видавництво пішло в лави ЗСУ, та й не впевнена, чи є зараз у всіх людей грошей на книжки, навіть якщо ми знайдемо нове видавництво, бо ціни будуть зовсім іншими”, - написала Лана у своєму Facebook.


Завантажити захалявну книжечку можна за посиланням.




Тут подають та готують гарячі безкоштовні страви. Спочатку Френкі та Куен годували гарячими обідами людей на кордоні України з Польщею, потім стали допомагати на деокупованих українських теориторіях: приїжджали до Бучі та Ірпеня, а зараз працюють на Донечинні.



Це документальний тревел-проєкт, у межах якого Клопотенко вирушає в подорож Україною і шукає секретні іенгредієнти борщу.



Власники — співзасновниця Foodies Agency Яна Жадан і шеф-кухар Тимур Габуєв.



У рамках проєкту пекарня відкрила збір на хліб і паски до Великодня для військових та цивільних на прифронтових територіях.





Законопроєкт №9128 передбачає обмеження використання військово-патріотичної тематики під час реєстрації торгових марок та в рекламі (як от піцерія “Байрактар” або суші-сети “ЗСУ”).



Про це написав телеграм-канал “Реве і стогне ресторатор”. У Києві та області комендантська година відтепер триває з 00:00 до 5:00. Скорочення комендантської години планується у Чернігові.


СВІТ



Протягом шести років рейтинг очолює Starbucks. На другому місці у рейтингу — McDonald's. На третьому місці — KFC, четвертому — Domino's Pizza, п'ятому — Subway.




Це пов’язано з “високими темпами інфляції цін на меню” та відкладеним попитом через пандемію. Утім, реальні продажі “не в роздутих доларах”, як стверджує старший віце-президент асоціації з досліджень Хадсон Ріле, впали на 9,8% порівняно з 2019 роком.



Шведське видання Breakit опублікувало велике дослідження про умови роботи у сервісі доставки Foodora. Так, близько десяти анонімних джерел розповіли журналістам про грубе поводження та погрози з боку рестораторів, культуру страху та мовчання і пасивну позицію компанії, яка не могла захистити своїх працівників. Натомість Foodora доручила розслідування таких випадків працівнику, який раніше відбув термін за згвалтування.



Це бренд українського шеф-кухаря Володимира Ярославського. Ресторани Nai у форматі затишних невеликих кежуал-закладів працюватимуть за франшизою. Їхня ціль яких — популяризувати гастрономічну культуру України. У меню: вареники, карпатський банош з грибами, сиром та яйцем пашот, деруни, сирники, гомбовці з сиру, бендерики з м’ясом та сиром, оладки з кабачків, борщовий тост. Відкриття планується зокрема у Нью-Йорку та чотири заклади у Канаді.



28 березня у Сінгапурі відбулася церемонія нагородження 50 найкращих ресторанів Азії у 2023 році. Цьогоріч у рейтингу зібрано заклади з 19 різних міст в 11 країнах. НАЙВАЖЛИВІШЕ ВІД "РЕСТОРАТОРА"


В березні ми провели два благодійних вебінари "Ефективний менеджмент" від Ольги Йолтуховської та "SMM в закладах: правила актуального контенту" від Марії Шапошнікової. Таким чином ми зібрали понад 30 000 гривень на пікап для 47 штурмової механізованої бригади. Зараз можна придбати записи цих вебінарів, дізнатися нове та підтримати збір.


Корисні статті



bottom of page