top of page

Заклади на сонячній енергії та росія без KFC: дайджест ресторанних новин жовтня

Зібрали для вас найвашливіші події місяця в ресторанній індустрії України та світу.


Новини України



Наразі приймають гостей та доставляють замовлення понад 40 закладів. За дослідженнями, 12% українців скучили за їжею з Mc’Donalds і 35% вважають, що робота мережі підтримає економіку України. Крім Києва, заклади працюють у Тернополі, Львові та Борисполі.

Українські заклади запустили флешмоб #збережисвітло


Щоб заощадити електроенергію, ресторани стали вимикати вивіски та додаткове обладнання, закупили свічки, акумуляторні лампи та вугільні грилі, а також ввели спеціальні меню на випадок відсутності світла. Знайти поради від свідомого українського бізнесу можна за хештегом #збережисвітло у соцмережах та на сайті.




Премією Restaurant & Bar Design Awards нагороджують заклади по всьому світу за найкращий дизайн інтер’єрів. Цьогоріч перемогу здобули Deep Bar у Дніпрі від студії YOD Group та Nikos Greek Bistro від студії Belenko Design.



На першому поверсі планують продавати м'ясо, овочі та квіти, а на другому відкриють фудкорт, пивоварню та зону для дітей.





У вересні мережа Lviv Croissants вийшла на європейський ринок з відкриттям закладу у містечку Згожелець, а 5 жовтня ще один заклад запрацював у Вроцлаві.



Президент України підписав законопроєкт №6067 про виплати компенсацій роботодавцям за працевлаштування безробітних.



26 жовтня президент підписав новий законопроєкт №3361. Тепер підприємці, зокрема ресторатори, можуть укладати страхові поліси на випадок пожеж. Це дозволить скасувати державні перевірки пожежної безпеки.



Ukrainian Gastro & Charity Dinner відбувся у Відні 20 жовтня. За меню відповідали шефи Віктор Тітов та Олександр Петренко. Всі виручені кошти спрямовуються на підтримку сімей, що постраждали від російського вторгнення.



Об’єднання волонтерів під егідою Української ресторанної асоціації (УРА) від самого початку повномасштабної війни допомагає киянам та вимушеним переселенцям, що знайшли прихисток у столиці. Нещодавно спільнота опублікувала звіт з проміжними результатами роботи: було приготовано 2 380 630 гарячих поживних обідів.


Новини світу



Про це повідомила пресслужба власника компанії Yum!Brands. Заклади викуповує іжевська компанія "Фуд сервіс", якій раніше належала 41 точка KFC з 900. Російські ЗМІ пишуть, що заклади KFC в рф мають перейменувати на Rostic’s.



Що тут сказати: ще один!


Каталонський дизайнер Марті Гіксе та фінський гастроекспериментатор Антто Меласніемі відкрили перший ресторан на енергії сонця у Гельсінкі в 2011 році. У форматі поп-ап ресторан помандрував світом від Швеції до Аляски і ось, у розпал енергетичної кризи в Європі, з'явився у Лісабоні до Конгресу кухарів.



Поки що у лінійці три смаки: Purple Beetroot, Bloody Tomato та Rusty Carrot. Цей крок, зокрема, є частиною стратегії забезпечення різноманіття вегетаріанських, веганських та органічних продуктів.



95 працівників Noma влаштують попап в Кіото всього на 10 тижнів. Перед запуском проєкту команда досліджувала Кансай і кухню кайсекі. Квитки можна придбати з 7 листопада. В закладі наголошують, що Noma в Кіото не стане рестораном винятково японської кухні, але подаватиме страви з продуктів місцевих фермерів, а також співпрацюватиме з мисливцями та рибалками.




Uber Technologies анонсували запуск служби доставки їжі з використанням автономних автомобілів і окремий пілот із використанням тротуарних роботів. Обидві послуги доступні користувачам Uber Eats у Санта-Моніці та Західному Голлівуді в Каліфорнії.




Ця пілотна програма стала результатом розширення пілотного проєкту в Університеті Іллінойсу. Наразі розробники працюють над тим, як зробити таку доставку комфортною для людей з особливими потребами (наприклад, з вадами зору) і мінімізувати ризики вандалізму.



Гість під'їжджає до динаміка, робить замовлення, а штучний інтелект опрацьовує його. В разі виникнення потреби команда закладу може допомогти оформити замовлення і провести оплату. Наразі тест риває у 20 закладах мережі.



Таку пропозицію запустив ресторан Dogue в Сан-Франциско. Однак, меню діятиме тільки у неділю.

Почитати на "Рестораторі"

Також нагадуємо про статті та колонки, які ми готували для вас цього місяця




Comments


bottom of page